Референдум 16. јануара, у Новој Вароши гласа 12.844 уписаних

Увид у бирачки списак у згради  Општине

Увид у бирачки списак у згради Општине

У недељу 16. јануара 2021. године одржаће се републички референдум о промени Устава Србије, у делу који се односи на избор судија и тужилаца. Према одлуци коју је потписао председник Скупштине Србије Ивица Дачић, грађани ће се на референдуму изјаснити о питању: „Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?".

Референдум ће се у општини Нова Варош спровести на 39 гласачких места, у времену од 7 до 20 часова, а право гласа има 12.844 грађана уписаних у бирачки списак . Уписане личне податке грађани могу проверити увидом у бирачки списак који је изложен у згради Општинске управе (канцеларија број 1), сваког радног дана , у времену од 8 до 15 сати, или електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуоправе www.mduls.gov.rs.

До у поноћ 31. децембра ове године када се бирачки списак закључује, грађани могу поднети захтев за упис, брисање, измену или допуну података у бирачком списку. Да буду уписани у бирачки списак могу захтевати и малолетна лица која бирачко право стичу најкасније на дан референдума 16. јануара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.