На Златару се гради нови хотел вредан више од милион евра

На 2.300 квадрата - Макета будућег хотела

На 2.300 квадрата - Макета будућег хотела "Меандри"

Фирма “Меандри” из Нове Вароши, власника Милана Јеликића (32), започела је јесенас изградњу хотела на Пуцаревини поред регионалног пута за Сјеницу. Реч је о туристичком објекту апартманског типа, у чију изградњу и комплетно опремање домаћи инвеститор планира да уложи више од миллион евра.

-Мини-хотел простираће се на пет етажа, укупне површине од 2.300 квадрата. У оквиру овог туристичког комплекса биће изграђена 21 смештајна јединица. Ради се о апартманима од 30 односно 50 квадратних метара, комплетно опремљених како би се задовољили сви стандарди комфорног смештаја гостију. Сваки апартман имаће пространу собу, чајну кухињу, тоалет и балкон, са погледом на прелепи крајолик – каже за “Варошке новине” Милан Јеликић уз очекивање да ће објекат у функцију бити пуштен најкасније за две године.

Хотел ће се по називу власникове недавно отворене фирме звати “Меандри”, а осим смештајних капацитета високе категорије, пројектом је предвиђено да у оквиру њега ради и ресторан, велнес и спа-центар, теретана, као и базен на отвореном, који инвеститор планира да временом укрови како би био у функцији током читаве године. У овом новом објекту туристичко-угоститељског типа имаће посла за десетак радника, каже власник, који је, као млади приватни предузетник почетник у области туризма.


Радови ће трајати две године - на градилишту новог хотела

-Одлучио сам се за инвестирање у туризам јер сматрам да Златар има потенцијала да постане запажена туристичка дестинација. Гостију је последњих година све више, а смештајних капацитета недовољно. Недостаје нам, међутим, много тога, пре свега разноврсних садржаја и богатија ванпансионска понуда, јер се савремени туриста не задовољава шетњом у природи и уживању у чистом ваздуху. Потрудићемо се да својим гостима понудимо што више можемо, али на овом плану очекујемо још више улагања локалне самоуправе и државе – сматра Јеликић.

Милан очекује да ће инвестиција од најмање милион евра њега и његову породицу – супругу Ану (28), ћерку Николину (5) и синове Лазара (2) и Ђорђа (6) чвршће везати за завичај , и ако све буде текло по плану, мотивисати да и у будућности настави улагања на пољу туризма и угоститељства.

Овај млади нововарошки предузетник, који је досада у оквиру породичне фирме “Јелика” стицао искуства у области трговине и металургије, свестан је да га на путу успеха у новом послу чека пуно препрека и додатног инвестирања, али је, како каже, оптимиста да ће Нова Варош у будућности бити боље место за живот. Истиче да је због поскупљења грађевинског материјала и мајсторских радова у минусу и пре него што је почео са изградњом објекта, очекује и проблем са недостатком квалификоване радне снаге када хотел пусти у функцију, а не иду му на руку ни урбанистичке и бројне друге бирократске заврзламе у локалној администацији о које се “саплиће” готово свакодневно.

-Општина би требало да буде мало флексибилнија и да има више слуха за инвеститоре, поготово нас који улажемо сопствени капитал без субвенција и подстицаја, како државе и локалне самоуправе, тако и страних инвестиционих фондова и донатора – додаје Милан, на изградњи чијег објекта је готово свакодневно ангажовано петнаестак радника нововарошке фирме “Новамонт”, власника Жељка Бјелића.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.