Због чишћења снега без паркирања у двосмерним улицама

Нова Варош, Улица Карађорђева

Нова Варош, Улица Карађорђева

Саобраћајна полиција ће наредних дана са двосмерних улица у Новој Вароши морати да уклони сва непрописно паркирана возила како би се олакшао рад путарима на чишћењу снега, а у овом послу помоћи ће им општинске службе. Према недавној одлуци Општинског штаба за ванредне ситуације, до краја зиме забрањено је паркирање возила на коловозима у двосмерним градским улицама првог и другог приоритета из Плана рада зимске службе, а онима који се оглуше полиција ће писати казну.

Тим поводом Општински штаб за ванредне ситуације упутио је апел грађанима да сами уклоне непрописно паркирана возила како би зимска служба могла да несметано обавља чишћење снега. Власници ће морати и да са улице и јавног паркинга уклоне сва нерегистровна возила.

-Овом одлуком о забрани паркирања су обухваћене двосмерне улице првог приоритета: Слободана Никачевића, Солунских бораца, Николе Тесле, Зорана Ђинђића, Браће Мусића, Ослободилаца, Јевстатија Караматијевића и Ђачка (део ка основној школи), као и улице другог приоритета, Хајра Бербовића, Ћамила Сијарића ( део раскрсница Карађорђеве – Ј. Караматијевића), Ибишбеговића сокак, Јањића брег, Вионик, Суводо, Кнезова Рашковића, Филипа Вишњића, Јаворска, Шанац I, Шанац II, Шамац III, І Српског устанка, Мајора Илића (крак према Коцељу), Петловац ( доњи крак), код „Трикотаже“, поред „Зелене пијаце“ и крак из Карађорђеве – каже се у наредби Општинског штаба за ванредне ситуације.

Зимска служба званично је почела са радом 15. новембра и до 15. марта наредне године, када је крај сезоне, о трошку општине чистиће се скоро 900 километара улица и путева. Поред 20 километара градских улица и 6.150 квадрата паркинг простора, Планом рада зимске службе обихваћено је и 845 километара локалних путева на територији свих 13 месних заједница.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.