Прибој : Дражава ће наставити да улаже у путну инфраструктуру

Министар Томислав Момировић приликом посете Прибоју

Министар Томислав Момировић приликом посете Прибоју

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је јуче радове на 27 километара дугој деоници пута од Кокиног Брода до Прибојске бање, а које држава финансира са око девет милиона евра. Министар је том приликом са председником Општине Прибој Лазаром Рвовићем разговарао о новим улагањима у полимском крају.

-Прибој је предуго био изолован, путна инфраструктура је у катастрофалном стању, а да бисмо развијали привреду, економију, туризам, неопходна је санација и изградња нових путних праваца односно саобраћајница. Зато је председник Александар Вучић приликом недавне посете Прибоју инсистирао да радови на овом путу започну што пре. Тако је и било, сада су радови у пуној јеку, а посао се, и поред неповољних временских прилика, одвија задовољавајућом динамиком – казао је министар Момировић и најавио: -Изградњом овог пута није крај инвестицијама јер ће наредне године бити издвојена додатна средства са реконструкцију локалне путних праваца, који су нам, иначе, готово једнако важни као саобраћајнице од националног значаја.  Циљ нам је да свако домаћинство има нормалне прилазе својим кућама.

Општина Прибој од једне потпуно девастиране територије, постаје једна од развијенијих локалних самоуправа у Златиборском округу, а и шире, сматра председник Лазар Рвовић. Он је у разговору са министром Момировићем истакао да су нове модерне саобраћајнице најбољи мотив за инвеститоре да дођу у Слободну пословну зону у уложе свој капитал.

-Општина Прибој је у смислу путне инфраструктуре дуго била „слепо црево“ и без добре коминикације са остатком земље. Утолико је овај пут за нас значајнији, и разлог да се још више радујемо сваком новом километру асфалта. Осим тога, за нас је од велике важности и реконструкција пруге Београд-Бар, као и пуштање у функцију аеродрома Поникве јер су све то фактори који директно утичу на развој наше општине односно бољи живот наших грађана – истакао је председник Рвовић.

Нови пут ће у јединствену туристичку целину објединити Златибор, Златар и Прибојску бању, што је још један о бенефита његове изградње.

-На овај начин Београд приближавамо Прибоју. Надамо се да ће ово бити пут којим се овде долази, а не само одлази. Много пута се током протеклих деценија чуло да ово остварење снова свих Прибојаца и то заиста јесте тако – нагласио је народни посланик из Прибоја Крсто Јањушевић.
* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                    

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.