Министар Момировић : Кружни ток на Браношевцу наредног пролећа

Подстицај развоју туризма - током  обиласка деонице према Златару

Подстицај развоју туризма - током обиласка деонице према Златару

Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је јуче општину Нова Варош и након разговора са општинским руководством најавио изградњу кружног тока и петље на Браношевцу и нова улагању у путну инфраструктуру. Министар је са сарадницима обишао и реконструисану деоницу пута ка Златару, као и радове на новој модерној саобраћајници од Кокиног Брода ка Прибоју.

Приликом обиласка километар дуге деонице пута на потесу од раскрснице на Браношевцу до центра туристичке зоне на Бабића Брду, у чију је комплетну реконструкцију држава уложила више од 100 милиона динара, министар Момировић је истакао да је ова саобраћајница “жила куцавица” за читав нововарошки крај, а и шире.

-Овај, можда и најлепши пут у Србији, за Нову Варош значи прозор у свет, али и извор живота. Он је додатни импулс инвеститорима да улажу у овај крај земље, он значи убрзани развој туризма, нова радна места, веће плате и бољи и квалитетнији живота овдашњег становништва.То и јесте смисао и крајњи циљ улагања у путну инфраструктуру – казао је министар Томислав Момировић и најавио нове инвестиције : -Када је општина Нова Варош у питању, стратешко опредељење државе односно ресора на чијем сам челу, јесу нове инвестиције у путеве, а прва наредна је изградња кружног тока односно петље на раскрсници ка Златару. Очекујемо да радови на овом значајном пројекту почну већ у априлу наредне године, а са амбицијом да буду окончани до краја лета или најкасније почетка јесени.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић је казао да ова савремена саобраћајница за њене житеље није само државни пут другог реда који спаја нашу са сјеничком општином, већ један од кључних услова за бржи развој краја и бољи живот грађана.

-Овај пут је прави “мамац” за инвеститоре и нову градњу на Златару. Цене плацева вртоглаво расту. Томе у прилог најбоље сведочи податак да је до само пре пар година, пре реконструкције ове деонице, цена ара у туристичкој зони била 500 евра по ару, а данас је од 5 до 10.000 евра – рекао је председник Васиљевић, оценивши да је најава нових инвестиција из републичке касе и снажна подршка државе “ветар у леђа” општинском руководству за даљу реализацију капиталних пројеката на овом подручју.

Заменик председника општине др Бранко Бјелић изразио је захвалност и задовољство што ће Влада Србије и даље наставити да улаже у унапређење путне инфраструктуре.

-Кружни ток биће нова препознатљива локација у граду и вишеструко значајна за општину односно грађане. Вредност ове инвестиције износи око 50 милиона динара – нагласио је др Бјелић.

У оквиру прве званичне посете нововарошком крају, министар Томислав Момировић је са сарадницима обишао и радове на изградњи 27 километара дуге деонице пута од Кокиног до Прибојске бање. Посао финансира држава, а инвестиција је вредна око девет милиона евра.

(Опширније у следећем броју “Варошких новина“)

У обиласку радова на путу Кокин Брод - Прибојска бања

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.