За средњошколце - конкурс за ликовно решење календара

Рок 25.новембар

Рок 25.новембар

Европски ПРО Плус програм расписао је наградни конкурс за ликовно решење календара за 2022.годину. Право учешћа на традиционалном јавном позиву имају ученици средњих стручних школа и гимназија са подручја 99 градова и општина у Србији, међу којима је и Нова Варош, а на чијим се територијама реализује овај развојни програм. Конкурс је отворен до 25.новембра, након чега се отвара онлајн гласање и траје пет дана.

Аутори 12 најбољих радова биће награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима, а скола која се буде показала као најгилнија током интерног такмичења, добиће лаптоп и пројектор.

Талентовани средњошколци ће ове године имати прилику да сликају, цртају или израђују плакате и колаже на тему „Твоје идеје, твоја будућност“.

-Овогодишња тема требало би да мотивише младе ствараоце из различитих делова земље да размисле, а потом у ликовном формату прикажу који би пројекат учинио њихов родни град бољим местом за живот омладине, која би промене они сами могли да покрену а које би биле на корист свим члановима заједнице, и шта би то њих младе задржало да остану у свом завичају – наводи се у саопштењу ЕУ ПРО Плус програма, који, иначе, већ готово деценију и по организује овај конкурс.

Менаџерка Програма Оливера Костић истиче да су на свим ликовним такмичењима до сада, учесници Европском Прогресу и локалним заједницама помагали да се боље сагледају изазови и прилике за развој кроз очи младих, те су тако и утицали да се унапреди квалитет живота на локалу.

–Надамо се да ће и ова тема да активира младе да што боље осмисле идеје и пројекте који би у значајној мери допринели бољем животу грађана, посебно младих – додаје Костић.

Ђаци, као и шира јавност, могу да гласају онлајн, на интернет страници ЕУ ПРО Плус, и тако одаберу 12 фаворита из сужене конкуренције од 20 радова које ће претходно селектовати стручни жири. Онлај гласање након 25.новембра траје пет дана. Глас публике је фактички пети члан жирија након чега ће се изабрати 12 најбољих радова који ће красити странице календара ЕУ ПРО Плус програма за наредну годину. Као и претходних година, проглашење победника односно промоција новог календара биће уприличена крајем децембра.

Нововарошки средњошколци су у протеклих петнаестак година постизали запажене резултате на овом ликовном конкурсу и освајали бројна признања и поклоне, а због ангажовања су награђиване и поједине школе у златарском крају.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.