Ухапшена два радника Шумског газдинства Пријепоље

Ухапшене две особе

Ухапшене две особе

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одсека за борбу против корупције у Ужицу у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су две особе запослене у Шумском газдинству Пријепоље, због постојања основа сумње да су у саучешништву извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја. Ово Шумско газдинство покрива и општине Прибој и Нова Варош , али се у саопштењу полиције не наводи из које су од ове три шумске управе ухапшени.

Како је саопштено, ухапшени су радници „Србијашума“ З. Б. (1974) и С. Р. (1963), и они ће уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Сумња се да је З. Б. (1974) извршио жигосање посеченог дрвета које је превезено на стовариште ЈП „Србијашуме“ ради вршења инспекцијског надзора, пре доласка надлежног републичког инспектора за шумарство и ловство, иако је знао да је дрва превозила особа за коју је утврђено да их је без жига и пратеће документације превозила због чега су и одвезена на стовариште ради инспекцијског надзора.

Према саопштењу полиције, С. Р. (1963) се сумњичи да је из службених евиденција приложио републичком инспектору отпремницу која се односи на ранији промет дрвних сортимената и на тај начин неистинито приказао да је једна особа превозила вишеметарско дрво букве купцу, те је те податке републички инспектор за шумарство и ловство унео у Записник о инспекцијском надзору.

-На овај начин осумњичени су омогућили истој особи да букова дрва, која нису обележена шумским жигом, приликом инспекцијског надзора прикаже као уредно жигосана и тако избегне кривичну пријаву за кривично дело шумска крађa- каже се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.