У току подела субвенција за вештачко осемењавање крава

По грлу 1.000 динара

По грлу 1.000 динара

Општина Нова Варош позвала је заинтересоване сточаре да конкуришу за субвенцију за вештачко осемењавање крава јер још увек нису утрошена сва средства опредељена за ову намену. Износ субвенције је 1.000 динара по једном осемењеном грлу, а од два милиона динара опредељених у аграрном буџету, до сада је подељно 1, 5 милиона.

Како је саопштено, мера ће се спроводити све до утрошка средства а могу конкурисати само регистрована пољопривредна газдинства. Пољопривредници заинтересовани за коришћење ове субвенције треба да доставе фотокопије личне карте носиоца газдинства и картице наменског рачуна, као и потврду о активном статусу пољопривредног газдинства за 2021. годину, коју издаје Управа за трезор, и потврду из Ветеринарске станице о сточном фонду. Поред овога потребно је доставити и потврду о извршеном осемењавању грла и уверење из Локалне пореске администрације о измиреним обавезама на дан подношења захтева.

Потребна документација се предаје у Одељењу за привреду и локални економски развој Општинске управе Нова Варош (канцеларија бр.307), сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Мера субвенционисања вештачког осемењавања крава обновљена je пре неколико година како би се побољшао расни састав. На планинским пашњацима нововарошког краја пасе више од 9.000 грла говеда, од чега је око 6.000 музних крава.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.