Нови Савет за родну равноправност

Изабрани одлуком одборника: Зграда општине

Изабрани одлуком одборника: Зграда општине

Заменица председника Скупштине општине Нова Варош Гордана Кхоуитар нова је председница Савета за родну равноправност. Одлуком одборника локалног парламента изабрано је још осам чланова овог општинског тела, које ће се до истека скупштинског мандата бавити питањима родне равноправности и унапређења положаја жена у златарском крају.

Савет за РР ће пратити и разматрати предлоге одлука и других општих аката, сагледавати стање поштовања равноправности полова, анализирати последице, иницирати мере за унапређење родне равноправности, као и сва друга питања из ових области, наводи се у решењу о избору новог састава Савета. Он ће радити у саставу : Светлана Стојић, Емилија Јелић, Едита Мусић, Раде Ракетић, Бехија Хаџић, Аница Брајовић, Данијела Попадић и Адиса Чичић.

-Предложићу Савету за РР да најпре ревидирамо Локални акциони план и ускладимо га са правилима и законском регулативом. Потом нам предстоје три стратешка циља : промена родних образаца и унапређење културе родне равноправности, повећање равноправности полова применом политика и мера једнаких могућности и инсистирање на систематском увођењу родне перспективе у доношење, спровођење и праћење јавних политика – каже Кхоуитар.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.