Ветерани Црвене звезде на отварању фудбалског терена на Златару

Радови почелипре две године

Радови почелипре две године

Утакмицом између ветерана Златара и Црвене звезде, у недељу 31. октобра званично ће бити отворен фудбалски терен за висинске припреме који је саграђен у срцу турстичке зоне на Златару. Утакмица која се игра у склопу обележавања Дана општине Нова Варош, почиње у 15 часова.

Изградња фудбалског терена почела је у септембру 2019. године. Првобитно је било планирано да се заврши до прошлог лета и МОСИ, али је крај радова више пута пролонгиран. Радове је у првој фази помогло Министарство трговине, туризма и телекомуникација са 20 милиона динара, док је укупна вредност инвестиције премашила износ од 40 милиона динара.

Фудбалски терен за висинске припреме подигнут је на Бабића Брду, на 1.200 метара надморске висине. Изграђен је на стрмини испод хотела „Златарски златник“ и балон хале према граду и како се очекује, значајно ће обогатити туристичку понуду.

-Према тврдњама еминентних стручњака, ова надморска висина је идеална за висинске припреме спортиста, па је велико интересовање за нашу планину. Међутим, спортске екипе су нас последњих година углавном заобилазиле јер нисмо имали спортски објекат овог типа- каже Радосав Васиљевић, прдседник Општине Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.