О трошку Општине стручна пракса за 13 лица

На 6 до 12 месеци - Са потписивања уговора

На 6 до 12 месеци - Са потписивања уговора

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић и директорка Филијале Националне службе за запошљавање у Пријепољу Рафета Хајдаревић, потписали су уговор са 13 младих Нововарошана који су се јавили на конкурс за стручну праксу.

За ову намену из општинског буџета издвојено је 3,5 милиона динара, а практиканти ће стручну праксу обављати у Општинској управи, Дому здравља, Завичајном музеју, Предшколској установи „Паша и Наташа“ и Резервату „Увац“. Они ће у завинсости од стучне спреме, бити ангажовани на период од шест, девет и 12 месеци, и за то време примати месечну накнаду у износу од 22.000 до 26.000 динара.

-Практиканти ће радити под надзором ментора,од којих могу пуно тога да науче о послу за који су се школовали. Надам се да ће након одрађене стучне праксе успешно положити и стручни испит,запослити се у струци и остати да живе и стварају породицу у Новој Вароши- каже предсеник Васиљевић.


(Опширније у идућем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.