Прибој : Топлана на биомасу пуштена у пробни рад

Топло у свим становима - Прибој

Топло у свим становима - Прибој

Радови на изградњи нове градске топлане на биомасу у Прибоју приводе се крају, и она је од 13. октобра у пробном раду. Изградња топлане са топловодом и подстаницама коштала је 7,6 милиона евра, а након пробног рада, који ће трајати до 20. јануара идуће године, она ће бити предата на газдовање ЈП "Топлана" Прибој.

Поводом пуштања градске топлане у пробни рад, у Прибоју је одржана редовна месечна конференција свих учесника у пројекту, од представника ресорног Министарства, КфВ банке, консултаната, извођача, до локалне самоуправе.

-Топлана је од данас у пробном раду и верујем да ће у највећем делу града радијатори бити топли, осим тамо где има проблема са инсталацијама, што се отклања у ходу. Топлана тренутно ради на лако лож уље, а за који дан, док се систем ухода, грејање у потпуности функционисати на дрвну сечку- рекао је заменик председника општине Прибој, Саша Василић.

Он је подсетио да је реализација комплетног пројекта за нови систем даљинског грејања у Прибоју, обиман и велики посао, који траје већ пет година, па је зато и замолио суграђане, за само још мало разумевања и стрпљења, јер ће за који дан све доћи на своје.

-Потрошачи ће добити квалитетно и континуирано грејање свих 24 сата, и то без повећања цена у овој сезони, а сама инвестиција, итекако је значајна и за локалну самоуправу и све грађане у њој, од финансијских уштеда до еколошких ефеката- истакао је Василић.

Сви делови улица у Новом Прибоју, које су овог лета биле раскопане због замене топловода, ових дана биће пресвучени асфалтном масом, а на пролеће, следи асфалтирање комплетног коловоза на свим саобраћајницама, где су извођени радови.

Извор: Општина Прибој

* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                     

                                              

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.