Расписан конкурс за поделу субвенција пољопривредницима

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош ове године ће са укупно 6, 5 милиона динара субвенционисати пољопривредне произвођаче, а конкурси су објављени данас у новом броју „Варошких новина“. Крајњи рок за подношење документације је 22. октобар, док ће се субвенције делити по редоследу пријема захтева.

Путем конкурса за доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава биће подељено шест милиона динара, док је  500 хиљада динара опредељено за набавку опреме за прераду, као и увођење и сертификацију система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла. Појединачни износ подстицаја зависиће од броја поднетих захтева, али не може бити већи од 100 хиљада динара по домаћинству.

Пољопривредници се могу више информисати у Одељењу за привреду и локални економски развој општинске управе Нова Варош, канцеларија бр. 307 или на телефон 033/62-140, сваког радног дана у времену од 8 до 15 часова. 

-Захтеви за субвенције се преузимају и попуњавају приликом предаје документације на шалтеру Услужног центра од 08-15 часова. Приликом предаје, сваком захтеву ће се доделити редни број—каже се у саопштењу Општинске управе Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.