Потписани уговори за замену ложишта у домаћинствима

Прибој

Прибој

Општина Прибој потписала је уговор са 68 индивидуалних домаћинстава о субвенционисању набавке енергетски ефикаснијих ложишта . Максимали износ појединачне субвенције износи 70.000 динара.

За ову намену укупно је опредељено пет милиона динара, од чега три милиона обезбеђује Министарство заштите животне средине, а два милиона динара локална самоуправа. Од овог износа, 500 хиљада динара опредељено је за набавку шпорета на чврсто гориво за кориснике Центра за социјални рад.

-На конкурс за суфинансирање мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних ложишта, који је општина Прибој распоисала летос, приспело је 77 пријава, од којих је девет одбачено јер не испуњава прописане услове – каже Марко Јањушевић, енергетски менаџер општине Прибој.

Домаћинства, којима је одобрена субвенција, сами набављају пећи и котлове. Комисија формирана од стране локалне самоуправе ће након тога опет изаћи на терен ради провере, након чега се , у року од 45 дана, реализује предвиђена мера субвенционисања.

-Циљ конкурса је побољшање квалитета ваздуха и очување и заштита животне средине, односно смањење штетних емисија и продуката сагоревања, насталих употребом неадекватних ложишта у индивидуалним домаћинствима- кажу у Општини Прибој.
* * *

Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.