Хуманитарне пакете добиће 400 социјално угрожених породица

Расподела ће почети  до краја септембра

Расподела ће почети до краја септембра

Влада Србије је преко Министарства рада и социјалне политике обезбедила финансијска средства за куповину више од 80.000 пакета хуманитарне помоћи за социјално најугроженије категорије становништва у стотинак локалних самоуправа, међу којима је општина Нова Варош. Дистрибуција пакета требало би да почне до краја септембра, а једнократну хуманитарну помоћ овог пута примиће 400 сеоских и градских породица на подручју златарског краја који су у стању социјалне потребе.

-Донацијом је обухваћено око 1.600 корисника, што је дупло више него лане – каже за „Варошке новине“ Милена Јојевић, секретарка локалне организације Црвеног крста и истиче да ће корисници моћи да рачунају на по три пакета.

–У једном је по десет килограма брашна, други је са основним животним намирницама (пиринач, уље, тестенине, пасиљ, конзерве, шећер, со), а трећи су хигијенски пакети (детерџенти, сапуни, шампони, као и ситније потрепштине за личну хигијену. Укупна вредност донације износи близу 900.000 динара – додаје Јојевић.

Из овдашње организације Црвеног крста, чије су подружнице широм земље задужене за расподелу хуманитарне помоћи, истичу да ове године општинама стиже значајно већа количина пакета него прошле.

-Помоћ се дели по приоритетима односно потребама и степену материјалне угрожености, а у складу са унапред утврђеним критеријумима. Реч је о најсиромашнијим породицама из града и сеоског подручја, самохраним старачким домаћинствима, вишечланим породицама са инвалидним лицима, најугроженијим самохраним родитељима, као и такозваним граничним случајевима који из неких разлога не остварују право на редовну новчану помоћ из републичког буџета – појашњава Милена Јојевић.

Она каже и да ће 300 пакета бити подељено на основу процене односно спискова општинског Центра за социјални рад, а стотинак по приоритетима ОО Црвеног крста.

-Део помоћи цемо овог пута определити и за најугроженије активисте Црвеног крста и добровољне даваоце крви који су у стању социјалне потребе –наглашава секретарка ове хуманитарне организације и додаје да ће сви корисници помоћи благовремено бити обавештени о терминима и начину расподеле пакете.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.