Чајетина поделила 64 ауто седишта за децу рођену ове године

Са овогодишње поделе у Културном центру Златибор

Са овогодишње поделе у Културном центру Златибор

Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина у сарадњи са локалном самоуправом, у традиционалној акцији поделио је 64 ауто седишта за децу рођену у првој половини ове године. У исто време Центар за промоцију безбедности саобраћаја из Новог Сада обавио је едукацију родотеља деце о правилном коришћењу седишта.

-Савет за безбедност саобраћаја и општина Чајетина желе да подигну ниво саобраћајне културе свих грађана општине, нарочито грађана који превозе наше најмлађе суграђане. Тако је општина овим путем желела да на дужи временски период помогне родитељима тако што је обезбедила седишта за узраст од 9-36 килограма- рекла је Слађана Вуловић, заменица председника Савета за безбедност саобраћаја општине Чајетина.

Како се могло чути, број оних који у Чајетини користе ауто седишта за децу је изнад просека у Србији.

-Значајно је порастао проценат употребе дечјих ауто седишта и просек у Србији је негде око 60 посто. Чајетина је знатно изнад тог просека, јер између 80 и 90 посто родитеља користи ауто седиште и мислим да је то резултат и оваквих активности- каже Марија Јовановић, Центар за промоцију безбедности саобраћаја.

(Фото:zlatiborpress.rs)

* * *
Пројекат „Јавни интерес општине Чајетина на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства).

                                                                                 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.