Канализациона мрежа и за другу туристичку зону на Златару

Радови вредни 51 милион динара

Радови вредни 51 милион динара

Неимари пријепољске фирме „Ровчанин Инжењеринг“ започели су радове на изградњи канализационе мреже у другој туристичкој зони на Златару. Инвестиција је укупно вредна 51,6 милиона динара, а финансирају је Министарство привреде и Општина Нова Варош.

За реализацију овог значајног инвестиционог подухвата из државне касе издвојено је око 42.000.000 динара, док ће остатак потребног новца бити обезбеђен из локалног буџета. Радови би требало да буду завршени за 60 календарских дана, али извођачи напомињу да би због чињенице да смо на прагу јесени, односно, нестабилнијих временских прилика,као и због обима посла, могло евентуално да дође до прекорачења рокова.

Држава изградњу фекалне канализације у овдашњој туристичкој зони, иначе, финансира у оквиру Програма подршке развоја пословне инфраструктуре у 2021, а који се спроводи под окриљем ресора Министарства привреде.

-Фекална канализациона мрежа, укупно дуга 1.951 метар, гради се на потесу Златар - крак Брдо – Црвене воде – Дрмановићи. Реч је о великом подручју, на којем се налазе бројне викендице, туристички, угоститељски и стамбени објекти, као и поједини привредни субјекти – појашњава за „Варошке новине“ председник нововарошке општине Радосав Васиљевић и истиче : -Реализацијом овог капиталног пројекта, уз више него значајну подршку државе, настављамо са унапређењем инфраструктуре, пословног и привредног амбијента, као кључног услова за даље улагање у туризам и привлачење инвестиција.

Изградња канализације у другој туристичкој зони се, иначе, састоји од гравитационих кракова на којима ће, како је прецизирано пројектом, бити распоређени шахтови за потребе прикључења корисника, вентилисање канализације, таложење крупних честица и одржавање цевовода... Пројекат, поред тога, обухвата и један потисни крак дуг око 240 метара, објекат црпне станице, као и санацију коловозног застора на саобраћајницама. За реконструкцију коловоза планирана су два асфалтна застора укупне дужине од 5.300 квадратних метара.

-Ово је, између осталог, један од инвестиционих подухвата чију смо реализацију обећали грађанима нововарошке општине ове године. Изградња канализационе мреже у другој туристичкој зони није значајна само за подстицај инвестирања и привредних активности на Златару и околини, већ и за шири контекст у области заштите животне средине и валоризације природних ресурса овдашње планинске „лепотице“ као ваздушне бање – наглашава председник Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.