„Дани Данила Лазовића“ од 22. до 25. септембра у Прибоју

Најбољима награде - са једног од предходних фестивала

Најбољима награде - са једног од предходних фестивала

Фестивал „Дани Данила Лазовића“, осми по реду, одржаће се у Прибоју од 22. до 25. септембра , после једногодишње паузе која је била узрокована пандемијом короне. Фестивал је посвећен барду нашег глумишта Данилу Лазовићу, и на њему се по традицији, студенти из наше земље и региона такмиче у казивању поезије. Прибој је иначе град који има чак три фестивала поезије и у томе је јединствен на овим просторима.

Победник фестивала осваја Повељу "Данило Лазовић“ и новчани део награде. Ове године у стручном жирију су проф. др Радован Кнежевић, председник, Светлана Дрињаковић, продуцент, филмски и телевизијски редитељ, Мина Лазаревић, глумица, Андрија Милошевић, глумац и Ангелина Лукић, глумица и организатор смотре „Песниче народа мог“.

Организатори, Општина Прибој, Дом културе и Завичајни музеј,  припремили су богат програм, а публика ће бити у прилици да ужива у позоришним представама, перформансима, музичким програмима и завршној, такмичарској, вечери на којој ће гост глумац фестивала бити Андрија Милошевић, а музички гост Мина Лазаревић. Домаћин овогодишњег фестивала је глумац Андрија Кузмановић.

Програм 8. фестивала „Дани Данила Лазовића“

Среда 22. септембар

19.00 часова Завичајни музеј
Отварање изложбе „Сенке успомена“, аутора Лазара Ђембера, Галерија „Надежда Нада Виторовић“
Отварање фестивала, концерт староградске музике (учествују Зорана Иђушки, вокална солисткиња, Ива Штрљић и Тијана Максимовић, глумице, Ненад Љубеновић, хармоника)
20.30 часова Дом културе Прибој
Представа „Ручни рад“ (играју: Дара Џокић, Исидора Минић, Бранка Шелић)

Четвртак 23. септембар, „Дан кабареа“

19.00 часова Завичајни музеј Прибој
„Љубавни времеплов“ (игра Весна Станковић, клавир Владимир Прерадовић Лорд)
20.30 часова Дом културе Прибој
„Као да сам те сањао“ (играју Владан Савић и Кристина Савић)

Петак 24. септембар

19.00 часова Завичајни музеј Прибој
Промоција књиге и филма „Победа себе“, песника Марка Милошевића
20.30 часова Дом културе Прибој
Представа „Мирна Босна“, Камерни театар 55, Сарајево

Субота 25. септембар

19.00 часова Дом културе Прибој
Концерт гудачког квартета „Камелеон“ испред Дома културе Прибој
20.00 часова Дом културе Прибој
Такмичарско вече (надметање студената у говорењу поезије, гост глумац Андрија Милошевић, музички гост Мина Лазаревић, водитељ програма Андрија Кузмановић).

* * *

Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                                 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.