Почињу тоталне обуставе на путу Кокин Брод – Прибојска Бања

Пали први метри асфалта, на деоници од Пјанског крша (Фото: Д. Гагричић)

Пали први метри асфалта, на деоници од Пјанског крша (Фото: Д. Гагричић)

Због радова на реконструкцији пута Кокин Брод – Прибојска Бања, планирана је тотална обустава саобраћаја у пуној ширини коловоза од понедељка 13. септембра па све до 31. децембра у периоду од 7 до 18 часова. Мештанима који користе овај путни правац биће омогућен пролазак, али само уз копију личне карте, коју ће давати на увид редарима на градилишту.

Овај путни правац, иначе државни пут II Б реда, дугачак је 27 километара, од чега 13 километара пролази територијом општине Нова Варош, а 14 километара кроз општину Прибој.

– За време обуставе, учесници у саобраћају морају поштовати постављену саобраћајну сигнализацију као и инструкције саобраћајне полиције и одговорног извођача радова за коришћење алтернативног путног правца на овом подручју у назначеном периоду – саопштила је Општинска управа Прибој.

Радови на реконструкцији почели су средином августа после више година чекања и најава, а у петак су постављени и први метри носећег слоја асфалта на деоници од Пјанског крша према Међи и Радоињи у дужини од 3,7 километара. Радове по пројекту новосадске фирме „Виа инжињеринг“ изводе ужички „Путеви“. Финансира их држава и према незваничним најавама трајаће две године. Међутим, још се, кажу, ради део пројекта, па није позната коначна сума коштања.

-Траса се у постојећим елементима пута проширује на обе стране, уз ојачање подлоге каменом, градњу дренажног система и пропуста за одвођење површинских вода. Коловоз ће бити проширен са четири на шест метара са риголама од по 70 центиметара и ивичњацима дуж целе трасе – каже Џевад Хурић, грађевински инжењер, руководилац радова ужичких „Путева“.

Поред тога што повезује општине Нова Варош и Прибој и њихова села, ова саобраћајница омогућава бржи излазак Прибојској Бањи на магистралу Златибор – јужни Јадран, као и везу са граничним прелазом Увац, на међи Србије и БиХ. Пут је највећим делом грађен је у време подизања објеката хидроенергетаског система на Увцу - бране ХЕ „Бистрица“ у Радоињи и тунела у Рутошима.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.