Средњошколци онлајн, за старије основце комбинована настава

Основци на наставу тек сваки други дан

Основци на наставу тек сваки други дан

Ученици Средње школе у Новој Вароши од 13. септембра прелазе на онлајн наставу, док ће ученици седмог и осмог разреда основних школа на територији наше општине у школу ићи по комбинованом моделу. Други, односно комбиновани модел наставе, подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, због све теже епидемиолошке ситуације на овај начин настава ће бити организована у чак 40 општина и градова у Србији, у Кладову, Петровацу на Млави, НовојВароши, Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Деспотовцу, Јагодини, Параћину, Свилајнцу, Рековцу, Ћуприји, Прешеву, Новиом Пазару, Бојнику, Великом Градишту, Жабару, Бољевцу, Зајечару,Књажевцу, Бајиној Башти, Пријепољу, Чајетини, Алибунару, Љигу, Богатићу, Ивањици, Лучанима, Дољевцу, Нишу, Белој Паланци, Врању, Краљеву, Рашки, Тутину, Новој Црњи, Аранђеловцу, Книћу, Крагујевцу и Тополи.

Трећи модел организације образовно-васпитног рада, који подразумева онлајн наставу, примењиваће се и даље у основним и средњим школама на територији АП Косово и Метохија. У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.