Батковићи код Прибоја најбољи на Сеоским спортским играма Србије

Најбољи другу годину за редом - екипа села Батковићи (Фото: Д. Љељен)

Најбољи другу годину за редом - екипа села Батковићи (Фото: Д. Љељен)

Екипа села Батковићи из Месне заједнице Саставци код Прибоја, победила је и ове године на финалном турниру Сеоских игара Спортског савеза Србије, одржаном протеклог викенда на Убу. Друго место припало је екипи Милочаја из Краљева, а треће селу Грљан код Зајечара.

За остварену победу Батковљани су као награду добили спорстку опрему. Они су и лане били први на финалном турниру у Врњачкој Бањи, након чега им је Спортски савез Србије изградио рукометни терен са тартан подлогом у центру села. Због тога ће главна награда Игара, договором капитена досадашњих победника, ове године припасти другопласираној екипи, селу Милочеј.

-На овај начин Спортски савез Србије жели да побољша спортску инфраструктуру у што више села у Србији. Овај пројекат је намењен младима, да очувамо нашу традицију, да се што више баве спортом уз дружење. Зато наредне године желимо да још више омасовимо овај пројекат- рекао је Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.

На финалном турниру у Убу такмичило се осам најбољих екипа из целе Србије - Батковићи (Прибој), Грљан (Зајечар), Кљајићево (Сомбор), Милочај (Краљево), Милошевац (Велика Плана), Мијатовац (Ћуприја), Поцерски Причиновић (Шабац) и Рудна глава (Мајданпек) . Током три дана такмичења они су снагу одмерили у десет дисциплим, малом фудбалу, одбојци, шаху, надвлачењу штапа, бацању камена с рамена, надвлачењу конопца, народном рвању, обарању руке и полигону.

Иначе, Сеоске игре Спортског савеза Србије установљене су 2019. године. Први победник била је екипа Рудне Главе из Зајечара, а последње две године та престижна титула је у рукама спортиста аматера из села Батковићи код Прибоја. Ове године квалификациона такмичења трајала су пет месеци, најпре у 24 општине, а затим и на регионалном нивоу, и на њима је учетвовало више од 2.500 такмичара. Најмлађи такмичар имао је 14, а најстарији 67 година.
* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                           

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.