За средњошколце из Нове Вароши и даље "комбинована" настава

Средња школа Нова Варош

Средња школа Нова Варош

Ученици Средње школе у Новој Вароши и наредне седмице ће тек сваки други дан у школу на наставу, док ће основци наставити да редовно иду на часове, саопштено је из Министарства просвете.

Осим у Новој Вароши, „комбиновани", односно "други модел“ наставе организоваће се и даље у средњим школама у Кладову, Петровацу на Млави,Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Деспотовцу, Јагодини, Параћину, Свилајнцу, Рековцу, Ћуприји, Прешеву, Новом Пазару и Бојнику, за које је одлука донета прошле недеље.

На основу јутрошње одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, такозвани „други модел“ организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 6. септембра и у средњим школама на територији Крагујевца и општине Велико Градиште.

-'Други модел' наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе. Такође на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим средњим школама у општини Тутин и основним и средњим школама на територији Косова и Метохије- стоји у саопштењу објављеном на званичном сајту Министарства просвете.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се „први модел“ органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама, са часовима који трају 45 минута.

-Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID 19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину- стоји у објави Министарства просдвете.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.