Млади пољопривредници добили на поклон прикључне машине

Душан Недовић из Јасенова добио је вадилицу за кромпир

Душан Недовић из Јасенова добио је вадилицу за кромпир

Четворица младих пољопривредника из Нове Вароши, свршених матураната Пољопривредне школе у Пожеги, добили су на поклон вредне пољопривредне машине у оквиру пројекта који Фондација Ана и Владе Дивац реализује у сарадњи са локалном самоуправом. Никола Гујаничић из Комарана добио је фрезу, Душан Недовић из Јасенова вадилицу за кромпир, а Марко Власоњић из Рутоша и Александар Давидовић из Вранеша по ротациону косу. Њима је донација уручена јуче.

Кроз пројекат „Оснаживање младих пољопривредника“ помоћ у опреми ове године је путем конкурса добило укупно 20 ученика завршних разреда Пољопривредне школе „Љубо Мићић“ у Пожеги. Највеће интересеовањ ђака било је за набавку прикључних пољопривредних машина, пластеника и опреме за пчеларство. Укупан буџет пројекта износио је 3,4 милиона динара.

-Могли су да конкуришу само ученици завршне године, који су одлучили да остану да живе на селу и баве се пољопривредом и чији родитељи имају регистровано газдинство.Са реализацијом пројекта кренули смо пре пет година у сарадњи са средњом пољопривредном школом из Пожеге, а у међувремену су нам се придружили Град Ужице, и општине Чајетина, Горњи Милановац, Нова Варош и Ариље, из којих је и највише ученика ове школе. Учешће општине Нова Варош у пројекту је ове године 250.000 динара - каже Бојана Кузељевић из Фондације Ана и Владе Дивац.

(Опширније у идућем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.