Коначно : Старији основци од сутра опет у "новој" школи

Радови на реконструкцији коштали 500 милиона динара - ОШ

Радови на реконструкцији коштали 500 милиона динара - ОШ "Живко Љујић"

Након пуне две и по године, комплетно реконструисана Основна школа “Живко Љујић“ сутра ће, 1.септембра, поново отворити врата за ученике од петог до осмог разреда. Радови на санацији „нове“ школске зграде коштали су око 500.000.000 динара, а финансирани су из државне касе. Према препорукама Министарства просвете и смерницама Кризног штаба за борбу против ширења COVID - 19, свих 576 ђака ове школе, као и пет сеоских осмољетки, наставу ће похађати по непосредном моделу односно у школским клупама, а часови ће трајати 45 минута.

-Овај модел примењиваће се прве седмице од почетка школске године, а како ће се настава одвијати касније зависиће од епидемиолошке ситуације у општини који прати Тим за координисање примене превентивних мера у раду школе, формираног од стране републичког Кризног штаба. Сходно томе, примењиваће се један од три модела наставе – непосредним доласком у школу, комбиновањем или онлајн – каже за „Варошке новине“ Ристо Поповић, директор једине градске основне школе. Он најављује да ће ђаци и њихови родитељи сваког петка до 12 сати добијати обавештења по ком моделу ће се настава одвијати наредне седмице.

Иначе, у овој образовној установи данас је организован и свечани пријем за 80 ђака првака, који су распоређени у три одељења. Прваци као и ученици другог, трећег и четвртог разреда у школу ће ићи у такозваној старој школској згради, као пре него што је започела реконструкција "нове" школе.

За разлику од основаца, нововарошки средњошколци ће према смерницама ресорног Министарства, школску 2021/2022. започети наставом по комбинованом моделу, са одељењима подељеним у две групе. Средња школа у Новој Вароши је, иначе, на списку од укупно 15 општина у Србији у којима ће средњошколци на наставу у школу ићи сваки други дан, за разлику од свих осталих локалних самоуправа на територији Републике у којима је, према проценама надлежних, стабилнија епидемиолошка ситуација и већи број ваксинисаних.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.