Корона узима маха, Општински штаб апелује да се поштују мере

Зграда општинске управе Нова Варош

Зграда општинске управе Нова Варош

Корона у Новој Вароши узима маха. Дневно има 10 до 15 новозаражених, док је у издвојеном оделењу ужичке болнице у овом граду тренутно смештено 18 оболелих.

Тим поводом огласио се и Штаб за ванредне ситуације Општине Нова Варош. Услед погоршања епидемиолошке ситуације, као и повећања броја пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом, из Штаба апелују на грађане да се придржавају свих препорука Владе Србије које се односе на пандемију COVID – 19, а које подразумевају избегавање скупова, коришћење заштитних средстава, одржавање дистанце од два метра и редовно одржавање хигијене руку, као и имунизацију.

-Уколико се настави повећање броја заражених грађана, Штаб за ванредне ситуације Општине Нова Варош ће увести мере и инспекцијски надзор у свим објектима, са циљем заштите здравља и безбедности грађана- каже се у апелу који је потписао командант Општинског штаба и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.