За опремање Рибарског насеља држава обезбедила 10 милиона динара

Рибарско насеље добиће нове садржаје (Фото: Општина Прибој)

Рибарско насеље добиће нове садржаје (Фото: Општина Прибој)

Министарство туризма ће из буџета за ову годину издвојити средства у износу од 10 милиона динара за наставак пројекта опремања Рибарског насеља на Потпећком језеру. Уговор о реализацији пројекта ових дана потписао је председник општине Прибој Лазар Рвовић, а радови би требало да буду завршени до краја ове календарске године.

-Средства из државне касе биће искоришчена за опремање постојећих капацитета како би Рибарско насеље, а након три године, било у потпуности стављено у функцију – истиче Миралем Гогалић, помоћник председника општине задужен за област туризма. Он подсећа да овај комлекс, иначе, располаже са укупно 28 лежајева.

Из прибојске управе кажу и да је у плану опремање ресторана са терасом, као и изградња шест места за аутокампере са додатним прикључцима.

–Радиће се и на уређењу шаторског насеља за око 100 корисника, а читав комплекс биће покривен видео-надзором. Опремићемо и инфо-центар и канцеларијски простор за управу насеља, а на Потпећком језеру уредиће се и полуолимпијски базен за купање и платформа за сунчање са понтон коцкама – наглашава Гогалић.

Према Уговору, радови на овом значајном послу требало би да буду завршени у овој календарској години како би у наредној могло да се стави у функцију. Рибарско насеље је и овог лета имало своје посетиоце. Реч је о групама извиђача, а комлекс су посећивали и индивидуални рекреативци и љубитељи модрозеленог Лима.

Иначе, у оквиру Рибарског насеља до сада је изграђено 11 кућица са два кревета, и два апартмана са по три лежаја. Урађени су и тоалети, кућица за припремање хране, комплекс поседује парковски мобилијар, а култивисан је и унутрашњи простор насеља, доведени су вода и струја, асфалтиран прилазни пут...

-Наредних година у плану су и нови садржаји попут спортских терена, теретана, адреналин парка и стазе здравља – најављују у прибојској Општини.

* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.