Након ребаланса, буџет општине Чајтина износи 3,7 милијарди дина

Највећи буџет у историји општине Чајетина

Највећи буџет у историји општине Чајетина

Буџет општине Чајетина увећан је за 738 милиона динара, и након другог ребаланса у овој години сада износи чак 3.670.000.000 динара.То је највећи буџет у историји ове општине и један од највећих буџета локалних самоуправа у Србији по глави становника.

Највећи део повећаних прихода планиран је за инвестиције и капитална улагања. За 150 милиона динара увећан је износ за изградњу путева и улица, део је планиран за изградњу соларне електране за спортску халу на Златибору, чиме ће се остварити значајне уштеде...

-Додатна средства искористиће се и за изградњу рециклажног дворишта и набавку нове механизације за Комунално предузеће 'Златибор', изградњу јавне расвете на целој територији општине, изградњу трим-стазе и дечијег игралишта на Златибору, а део за израду пројектне документације за, пре свега, изградњу спортског комплекса на Златибору и завршетак објекта у коме су свлачионице код стадиона 'Швајцарија'- казао је Арсеније Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина.

Након седнице локалног парламента која је одржана средином прошле седмице, он је изјавио да ће буџет можда бити реализован и у знатно већем обиму него што је пројектован.

-Сасвим сам сигуран да ће се буџет реализовати у планираном а можда и у већем износу од близу три милијарде и седамсто милиона динара, колико сада износи. Ако се у обзир узму и компензације, које нису приказане у финансијском смислу, износ буџета је значајно већи од овога- рекао је Ђурић.

Одборници Скупштине општине су тако на последњој седници усвојили три одлуке о уређењу грађевинског земљишта средствима инвеститора, за три значајна пројекта.

-Један је замена комплетног магистралног цевовода од Рибничког језера до Златибора, што ће бити урађено до краја ове године, а паралелно са тим почињу и радови на изградњи цевовода Сушичко врело, тако да ћемо у наредној години имати безбедно и сигурно снабдевање Чајетине, Златибора и читаве општине. Такође, почела је и изградња резервоара од 2.000 кубних метара на Златибору, који ће такође бити изграђен до краја ове године.
Још један капитални пројекат, који се не финансира из буџета већ кроз компензацију са инвеститором, је проширење пута у читавој дужини од Рудина до Алиног Потока а који се тренутно налази у лошем стању. То ће такође бити завршено до краја ове године, чиме ће и грађанима тих места али и бројним туристима који иду ка Сирогојну и водопаду на Гостиљу умногоме бити олакшано путовање- рекао је Ђурић.

Средствима из буџета биће реконструисано и неколико значајних улица на Златибору, као што су улица Спортова, од хотела Олимп до Студентског одмаралишта, затим улица Проте Симића у дужини од 900 метара и улица од хотела Торник до пасареле.

-Све оне ће претрпети комплетне реконструкције, као и још неколико улица на Златибору и у Чајетини. Предвиђена је изградња тротоара од центра Чајетине до насеља Шиповик, као и реконструкција великог броја путева у сеоским месним заједницама - закључио је Ђурић.

* * *
Пројекат „Јавни интерес општине Чајетина на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства).

                                                                                      

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.