Због короне и ове године без Сеоске олимпијаде

Пре две године у Кућанима, надметања у седам дисциплина

Пре две године у Кућанима, надметања у седам дисциплина

Због епидемије короне, Сеоска олимпијада неће бити одржана ни ове године. Последња је била 24. августа 2019. у Кућанима, када је у конкуренцији 12 сеоских месних заједница титула свеукупног победника припала Божетићима.

-На састанку са председницима месних заједница договорено је да се Сеоска олимпијада одложи за следећу годину. Према ранијем договору домаћин ће бити Месна заједница Дражевићи- каже Љубивоје Вранић, председник Спортског савеза Нове Вароши.

Подсећања ради, прва Сеоска олимпијада одржана је давне 2002. године у Негбини, на иницијативу тадашњег председника месних заједница Негбина и Дражевићи Гвоздена Ђенића и Верољуба – Мике Боранијашевића, и Милоша Бошњаковића из Кокиног Брода, а идеју су прихватили и помогли Општина Нова Варош и Туристичка организација „Златар“. Због одржавања игара на територији свих 12 месних заједница протеклих година саграђен је по нови спортски терен или је детаљно реконструисан стари.

Ове године, као ни прошле, због епидемије короне 28. августа није одржана ни Сиријада у Божетићима, а под знаком питања су и Радничке спортске игре, које се по традицији организују у септембру.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.