На Бријачу и даље гори, пожар угрозио војне објекте

Ватра се брзо проширила шумом (Фото: МУП Србије)

Ватра се брзо проширила шумом (Фото: МУП Србије)

На вису Бријач на Муртеници и даље гори, али је ситуација знатно боља него јуче. Ватра повремено плане и знад села Негбина где је током протеклих дана изгорело више од 150 хектара борове шуме.

Пожар на Бријачу букнуо је јуче, и брзо се, ношен јаким ветром проширио кроз четинарску шуму у атару села Драглица. Ватра је у једном тренутку угрозила и Радарски центар па су у помоћ ватрогасцима притекла и три хелихоптера Војске Србије, који воду захватају из Златарског језера.

Како се незванично сазнаје ватра је захватила кров на једном помоћном објекту Радаског центра, али су ватрогасци успели да спрече да се прошири на друге објекете и постројења. На терену је више од 80 ватрогасаца из 10 организационих јединица који пожар гасе са 28 возила.

Готово у исто време када и на Муртеници, пожар је јуче букнуо и у Вранешима, као и у засеоку Расница у Драглици, али су брзо угашени. Како се претпоставља, узрок сва три пожара је спој на електроводовима који је проузроковао јак ветар.

-Стање је и даље неизвесно само на брду Бријач на Муретеници. Ватрогасне екипе су на терену и очекујемо да ће током дана и тај део бити стављен под контролу. Након што је снадевање електричном енергијом јуче било прекинуто, данас мештани свих села имају струју- каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.