"Стара Рашка": Рачунари за Дом здравља

Донација вредна 160.000 динара: Дом здравља

Донација вредна 160.000 динара: Дом здравља

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ донирала је здравственим установама у Новој Вароши три рачунара и пет штампача вредних око 160.000 динара. Ова организација са седиштем у Београду је и прошле године поклонила овдашњем Дому здравља део савремене комјутерске опреме захваљујући којој ће се остварити боља комуникација између примарног и секундарног сектора здравствене заштите.

-Опрема нам је била неопходна како би се у Истуреном одељењу Болнице Ужице и Дому здравља започело са применом интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) који обезбеђује јединство података у здравству, омогућава лакше и боље планирање на пољу здравствене заштите, као и унапређење квалитета услуга пацијентима – истиче др Бранко Поповић, директор ДЗ.Он подсећа да је у оквиру лањске помоћи, иначе, овдашња здравствена установа од Старе Рашке добила пет рачунара распоређених у специјалистичким службама психијатрије и пнеумофтизиологије, као и ултразвучној амбуланти.

Донација нововарошком Дому здравља биће уручена 27.априла на свечаности у Дому културе коју организује “Стара Рашка“ у оквиру хуманитарне акције „Хуманост нема нацију“. На скупу ће о досадашњим активностима и плановима за будућност говорити челници организације, која готово две деценије несебично помаже развој овог дела Србије, пре свега у областима социјалног рада, подстицаја наталитета, здравства, пољопривреде.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.