Почеле рестрикције, искључују се потрошачи воде са Лакомице

Без воде горњи делови града - насеље Шанац

Без воде горњи делови града - насеље Шанац

Због дуготрајне суше утањила су градска изворишта па су почеле рестрикције. За сада воду у вечерњим часовима немају горњи делови Нове Вароши који се снадбевају са Лакомице, али ако ускоро не падне обилнија киша славине ће пресушити у домовима и осталих потрошача. Због танких извора у невољи су и мештани планинских села.

Издашност изворишта Лакомица и Гачево врело у Акмачићима је на минимуму, па се од јуче потрошачима у туристичкој зони на Златару и градским насељима Милановац, Шанац, Браношевац и Ражишта вода искључује у времену од 22 часа увече до пет сати ујутру. Из Комуналног предузећа апелују на мештане да рационално троше воду или ће бити приморани да уведу растрикције и другима.

-Укључили смо и Црно врело у Дражевићима које се користи само у нужди, па су сва градска изворишта тренутно у функцији. Међутим, проблем је што резервоар на Бријежђима у који се препумпава вода са Шапоњића и Црног врела нема довољно капацитета да прими количину воде која би могла да у потпуности надомести мањак на извориштима Лакомица и Гачео врело, због чега су рестрикције у горњим деловима града тренутно једино решење – каже Сузана Шуљагић, директорка Комуналног предузећа „3. септембар“.

У апелима им се придружио и Општински штаб за ванредне ситуације. Они су позвали грађане да се у новонасталој ситуацији понашају максимално одговорно, и да воду из градског водовода не користе за заливање вртова и башти, прање улица, тротоара, аутомобила и тепиха, као ни за пуњење базена уколико их имају.Од комуналног инспектора тражи се да кажњава несавесне, док ће у данима који следе бити разморено увођење и других обавезујућих мера.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.