Пожар на Муртеници се неконтролисано шири, гори на 150 хектара!

Горо борова шума (Фото: МУП Србије)

Горо борова шума (Фото: МУП Србије)

Пожар на Муртеници отргао се контроли, па се ватра неконтролисано шири ка засеоцима Илићи, Перишићи и Кузељевићи у Негбини, али на срећу стамбени објекти нису угрожени. На јужним странама планине гори више од 150 хектара борове шуме, а у гашењу пожара који је букнуо пре пет дана јутрос су се укључили и полицијски хеликоптери који воду захватају на оближњем Златарском језеру.

-Три хеликоптера са припадницима Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације МУП-а, од јутрос су у Негбини како би спречили могућност ширења пожара због високих температура, јаког ветра и неприступачног терена, док ће им се још један хеликоптер придружити у току преподнева- саопштио је јутрос МУП Србије.

Пожар је букнуо у недељу изнад литице на месту Вује, у делу државне шуме. У његовом гашењу учествује више од 100 ватрогасаца-спасилаца из Нове Вароши, Пријепоља, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Новог Пазара, Јагодине, Крушевца, Београда, Ваљева, Новог Сада и Прокупља, са 22 возила. Како се очекује, данас ће им се придружити и припадници војске.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.