Школа у Бучју биће преуређена у дечје одмаралиште

Почели радови - бивша осмољетка у Бучју (Фотоси: Facebook/Bucje-skola u prirodi)

Почели радови - бивша осмољетка у Бучју (Фотоси: Facebook/Bucje-skola u prirodi)

Министарство привреде и Општина Прибој ће ове јесени са 45 милиона динара финансирати комплетну реконструкцију зграде некадашње школе у Месној заједници Бучје. Закатанчена осмољетка, смештена на око 1.000 метара надморске висине, биће преуређена у дечје одмаралиште односно у објекат за боравак у природи.

Радови на реконструкцији су започели пре два дана, а извођач посла је фирма “Ровчанин инжењеринг” из Пријепоља.

-Радови би по уговору требало да буду завршени за три месеца односно 90 календарских дана. Реконструкција објекта подразумева грађевинско-архитектонске и електромонтажне радове, као и оне на машинским инсталацијама, водоводној и канализационој мрежи – појашњава Марко Јањушевић, координатор пројекта.



До јесени у новом руху - макета будућег дечјег одмаралишта

У Општини Прибој истичу да ће будућа школа у природи имати капацитет од 60 лежајева. У оквиру овог новог туристичко-едукативног комплекса имаће и ресторан, теретана, учионице за наставу, док екстеријер подразумева поседовање терена за кошарку, одбојку и мали фудбал, као и рекреативни мобилијар на отвореном и игралиште за најмлађе.

Реконструисана школска зграда ће према Пројекту на јесен бити отворена и за туристе и љубитеље нетакнуте природе, јер се у близини објекта налазе природни предели изузетних одлика, попут јединственог кањона Сутјеске или прелепа висораван Крњаче…

-Приоритет Општине Прибој у наредној години биће и рехабилитација пута ка Бучју, а са 'Скијалиштима Србије' се већ интезивно разговара о уређењу ски стаза и евентуалног постављања мањих жичара на теренима идеалним за уживање и у зимским спортовима – најављује Јањушевић.

У прибојској локалној управи наглашавају да је и ова инвестиција значајна карика у даљем развоју туризма и аграра на овом подручју.

-Нови садржаји подразумевају и додатну потрошњу, у сваком погледу, пре свега здраве И органске хране,И то на кућном прагу, што ће, како се очекује, допринети унапређењу и сеоског туризма – сматрају у Општини Прибој.
* * *

Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                       

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.