Заказана јавна расправа о проширењу Резервата „Увац“

Прелазни рок за замену мотора - Златарско језеро

Прелазни рок за замену мотора - Златарско језеро

Министарство заштите животне средине саопштило је да ће се у четвртак 29. јула у Новој Вароши, Прибоју и Сјеници одржати јавна расправа о нацрту Уредбе о проглашењу и Студији заштите специјалног резервата природе "Увац".

У Новој Вароши јавна расправа је у 13 сати у скупштинској сали на 5. спрату зграде општинске управе, док у Сјеници и Прибоју почиње у 11 сати. Јавну расправу води комисија коју образује Министарство заштите животне средине, а могу учествовати само физичка лица и представници правних лица који су у току трајања јавног увида, поднели примедбе у писаном облику на нацрт уредбе.

-Током јавне расправе они усмено могу образложити поднете примедбе. О свакој поднетој примедби, обрађивач докумената о заштити јавно износи свој став- каже се у јавном позиву Министарства објављеном на сајту Општине Нова Варош.

Како је нацртом уредбе предвиђено, Резерват „Увац“ ће бити проширен са 7.543 на 11.746 хектара. У општини Нова Варош биће му припојени делови катастарских општина Сеништа и Драглица, као и Кратово код Прибоја и део сјеничког краја. Новина је да ће бити успостављен и први степен заштите, односно режими заштите I, II и III степена, са јасно дефинисаним правилима у свакој заштићеној зони. Документом ће се дефинисати и прелазни рок до када моторни чамци и друга пловила која се користе на језерима у кањону Увца треба да пређу на електрични погон.

На интернет страници Министарства заштите животне средине и Завода за заштиту природе Србије објавиће извештај о јавом увиду.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.