Прибоју два милиона евра за реконструкцију водоводне мреже

Прибој

Прибој

Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије одобрила је општини Прибој 2,1 милиона евра за реконструкцију водоводне мреже и постројења за пречишћавање воде за пиће.

Како се планира, радови ће бити окончани најкасније до почетка идуће године. Реализацијом овог пројекта смањиће се губитак воде из мреже и остварити уштеде, а потрошачи ће имати још боље водоснабдевање, поготову у вишим котама града.

-У питању је реконструкција водоводне мреже у Првомајској улици, затим у улици Саве Ковачевића, Прибојске чете, Санџачкој и улици Расима Софтића, где ће највећим делом бити и повећан промер цеви, што значи већи проток воде а тиме и боље водоснабдевање. Биће потпуно реконструисано и 67 шахтова, као и Постројење за пречишћавање сирове воде- кажу у Комуналном предузећу „Услуга“.

Прошле године су захваљујући локалној самоурпави, решена и критична места на водоводној мрежи на локацијама Глишина вода, Потпећ и Кратовска река, чиме је добрим делом нормализовано водоснабдевање у граду, посебно у вишим котама града.

* * * 
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                              

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.