Традиционални специјалитети из брвнаре на Златару

"Укуси Златара" изнад раскрснице за Центар

У брвнари смештеној у „срцу“ туристичке зоне на Златару, Нововарошанка Ана Мутавџић (39) покренула је сопствени бизнис. Своју предузетничку идеју да у типском планинском објекту продаје традиционалне гурманске специјалитете из нашег краја је за свега пар месеци преточила у дело и од недавно њена радња „Укуси Златара“ привлачи пажњу бројних туриста, али и домаћих гурмана и сладокусаца.

-И гости и локалци највише траже и пазаре хељдопиту, питу гужвару, комплет лепињу и кисело млеко. Одлично иде и продаја крофни, палачинака и баклава, а сасвим солидно и других сланих и слатких ђаконија и производа аутохтоних за ово подручје – прича за „Варошке новине“ Ана и истиче да су њене муштерије изузетно задовољне, како квалитетом, тако и приступачним ценама, љубазношћу и прелепим амбијентом у коме се објекат налази, посебно импровизована башта међу чечарима.

Ана Мутавџић

Наша суграђанка, по занимању трговкиња, иначе, годинама пре отварања брвнаре обијала је прагове тражећи стално запослење, а онда се одважила да судбину узме у своје руке и постане предузетница. У томе јој је помогла Општина Нова Варош која јој је прошле године путем конкурса за подстицај женском предузетништву доделила средства у износу од 380.000 динара. Ана је тај новац наменски утрошила за куповину опреме, а остало су сопствена улагања.

-Нисам се покајала што сам упловила у предузетничке воде. Посао добро иде, зарадом крпим рупе у кућном буџету, а можда је најважније то што осећам да сам корисна, како самој себи и својој породици, тако и друштву у целини – каже наша вредна, предузимљива суграђанка.

Анин радни дан, иначе, почиње раном зором и завршава се у касно предвечерје.

–Да би у овом послу све штимало на време и како ваља, потребно је доста рада, труда и одрицања. Није лако бројне обавезе усагласити са потребама породице, посебно троје деце, али када си упоран и истрајан, све се некако постигне. Зато је моја порука женама без посла да буду одважне, раде на својој едукацији , прате конкурсе, траже подстицаје општине и државе, и храбро крену у бизнис. Важна је добра идеја и успешан старт, остало све иде лакше – додаје Ана.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.