Одбојкашки камп на Златибору за 200 дечака и девојчица

Заједнички пројекат Општине и Удружења Тин волеј

Заједнички пројекат Општине и Удружења Тин волеј

Златибор је домаћин Првог међународног одбојкашког кампа за дечаке и девојчице који је заједнички пројекат општине Чајетина и одбојкашког удружења Тин волеј. Полазници кампа су деца тинејџерског узраста која су подељена у две смене. Прва смена трајала је од 1. до 8. јула и у њој је учествовало 80 деце из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Друга смена је у току и траје до 15. јула. У кампу тренутно борави укупно 120 полазника, а пред деце из чајетинске општине, вредно тренира и више од 60 малишана са Косова и Метохије и из Републике Српске, чији је долазак на камп омогућила Општина Чајетина.

- Општина Чајетина је у својим стратешким плановима зацртала да будућност овог места посвети спорту, спортистима и здравственом туризму. Имамо изузетне потенцијале зато желимо да дамо свој допринос, да помогнемо и мотивишемо децу да се баве спортом у најезди свих порока и изазова. Општина Чајетина ће и у будуће подржавати овакве пројекте, и увек ће помагати нашу децу са Косова и Метохије, и из Републике Српске, која живе у веома тешким условима, јер је ово за њих огромно искуство, и велика срећа и радост – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

- Кампови су у суштини кратак период да би се нешто капитално урадило. Моја идеја и идеја тренерске организације је да дамо одређене смернице, да покушамо да унифицирамо неке елементе одбојкашке игре и да радимо на едукацији тренера. То је оно што бих ја волео у будућности да буде идеја овог кампа, да заједно са овом дечицом долазе њихови тренери које бисмо ми у нашим разговорима, уз ове искусне колеге, сјајне демонстраторе едуковали, што је једно велико богатство овог кампа које ће значити за будућност српске одбојке – рекао је Дарко Закоч, прослављени одбојкашки тренер.

- Прва смена нам је неки репер како све то треба да изгледа, како деца треба да се понашају, да их уведемо у ритам и систем и неку дисциплину, што су деца постигла већ после првих два-три дана. Очекујем да ће тако бити и у другој смени – истакла је Наташа Крсмановић, српска одбојкашица.

Осим Наташе Крсмановић, у раду првог међународног одбојкашког кампа учествује још једна наша позната српска одбојкашица и репрезентативка Тијана Малешевић, која је рекла да у оквиру кампа раде најбољи тренери са ових простора и да верује да је то прво такво искуству за већину девојчица које учествују у овом одбојкашком кампу.

- Захвалила бих се председнику општине Чајетина што су препознали и подржали наш квалитет, нашу идеју и максимално радимо да овај камп заживи и да траје годинама – закључила је Тијана Малешевић.
* * *
Пројекат „Јавни интерес општине Чајетина на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства).

Извор: Општина Чајетина

                                                                                     

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.