На "Сусретима златарских села" никад јача конкуренција

Прва места отишлаа на Муртеницу

Прва места отишлаа на Муртеницу

„Сусрети златарских села“ не памте јачу конкуренцију међу рабаџијама него ове године. Надметало се десет пари волова и пар јунаца ван конкуренција, а прва места отишла су на Муртеницу.

На 9. „Сусретима златарских села“, на Ивањдан у Мушковини, прво место припало је Југославу Гојгићу из Кућана. Трупац јеловине, „петицу“ од 1,66 кубика, његови волови су готово у трку, изнели уз падину и надмашили конкуренцију.

Такмичење рабаџија из Муртенице, Босања и Златара, као и ранијих година, привукло је највећу пажњу посетилаца. Друго место припало је запрези Зорана Дрндаревића из Кућана, а треће Виду Петаковићу из Дражевића.

На раскрсници путева на вису Џаде, мештани златарских села показивали су спретност и снагу у старим чобанским вештинама и умећу дрвосеча. Екипа из Аљиновића била је без премца у вучењу конопца, а Вујица Савковић из Горачића у надвлачењу кличка. Урош Гујаничић (Мушковина) умако је пратиоцима у трци на ливади, као и Енес Папић (Караула) у бацању камен и Миљан Брајовић (Међани) у скоку у даљ. Трупац су кладаром најбрже престругали Милош Бојовић и Миленко Бабовић из Мишевића. У малом фудбалу момци из Горачића били су успешнији од комшија са Карауле, док је у одбојци победила Мушковина. У трци најмлађих (до седам година) диплома је припала Ђурђи Антић из Ужица.

Стругање кладаром једна од дисциплина

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.