"Златарфест" : концерти, изложбе, регата, спортска такмичења...

Богат програм и ове године

Богат програм и ове године

У Новој Вароши ће од 29. јула до 1. августа бити одржана манифестација „Златарфест“, коју је локална самоуправа установила пре девет година у циљу промоције златарског краја. Традиционална светковина је лане изостала због неповољне епидемиолошке ситуације изазване ширењем корона вируса.

У оквиру манифестације биће, као и претходних година, обједињено више локалних туристичких догађаја и других културних, едукативних и спортских садржаја. На програму ће се тако наћи Смотра фолклора, Златарска регата, Изложба меда, рукотворина и старих заната, позната као „Златне руке Златара“, Такмичење беба у пузању –„Пузијада“...

Дом културе и градска Библиотека организоваће и бројне друге програме, биће и разноврсних садржаја за децу и младе, а неће изостати ни спортске манифестације, у организацији Спортског савеза Нове Вароши.

У Организационом одбору манифестације истичу да ће централна дешавања бити уприличена на великој позорници на градском Тргу, а посетиоци ће, између осталог, моћи да уживају у концертима познатих естрадних уметника – Снежане Ђуришич, Милице Павловић и Сергеја Ћетковића.

Туристичка организација "Златар" је данас обелоданила комплетно конципиран програм „Златарфеста“ који преносимо у целости:

Четвртак 29.07.

19:00 Промоција монографије „Нова Варош из старих албума“, Библиотека „Јован Томић“
19:30 Дефиле фолклора КУД-а “Јован Томић”
20:00 Смотра фолклора КУД “Јован Томић”
21:00 Ватромет
21:00 Концерт Снежане Ђуришић

Петак 30.07.

10:00 „Пузијада“ – Трг Војводе Петра Бојовића
10:00-20:00 Етно сајам „Златне руке Златара“
12:00 Радионица за децу „Чаролија читања“ , Библиотека „Јован Томић“
Спортски дан:
-Мали фудбал
-Надвлачење руке
21:00 Концерт Милице Павловић

Субота 31.07.

10:00 Златарска регата – Златарско језеро
10:00-20:00 Етно сајам „Златне руке Златара“
Спортски дан:
-Одбојка на песку
20:00 Концерт „Варошки тамбураши“
21:00 Концерт Сергеја Ћетковића

Недеља 01.08.

10:00-20:00 Етно сајам „Златне руке Златара“
Спортски дан:
-Кошарка: VI Меморијални турнир "Бранко Грбић" 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.