"Лимска регата" у Прибоју 9. и 10. јула

Ове године само до плаже у Сјеверину (фото: raft.rs)

Ове године само до плаже у Сјеверину (фото: raft.rs)

Општина Прибој, прибојска Туристичка организација и Рафтинг клуб „Јастреб“ 9. и 10. јула организују традиционалну "Лимску регату" . У оквиру манифестације, која је лане изостала због неповољне епидемиолошке ситуације изазване ширењем корона вируса, одржаће се и Лим фест,на којем ће ове године наступити познате естрадне личности.

Организатори најављују да ће Лимска регата ове године бити организована само до плаже у Сјеверину, што, како очекују, свакако неће умањити драж манифестације. Старт 14. по реду регата је у суботу 10.јула, у 10 сати из центра Новог Прибоја. План је да рафтери стазу дугу 20 километара, пређу за око три и по сата, те се ручак и журка на излетишту у Сјеверину планирају за 14 сати. Након дружења, организован је и повратак аутобусима назад за Прибој.

-Интересовање и за овогодишњу Лимску регату је велико, а поред рафтера из Србије, очекују се и учесници из Федерације БиХ, Хрватске и Црне Горе – истичу организатори регате и подсећају да им је, поред дружења учесника и уживања на води, безбедност на првом месту, па је зато већ уговорено пет посада обезбеђења, односно професионалних спасилаца. На сваком чамцу ће бити и по један обучен скипер, а сви учесници ће имати кациге и прслуке.

У оквиру Лимске регате организоваће се и „Лим фест“, на којем ће наступи познате домаће рок и фолк звезде. У петак увече, након 21 сат, наступиће Ацо Пејовић, док ће љубитељи рока моћи да уживају ноћ касније на концерту групе „Ван Гог“. Оба догађаја су за све посетиоце бесплатна.
* * *

Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                           

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.