Почео са радом базен у Гостиљу на Златибору

Пуни се чистом изворском водом - базен у Гостиљу

Пуни се чистом изворском водом - базен у Гостиљу

 

Најлепши водопад висок 22 метра, отворени базен са изворском водом, дивно уређен парк, пешачке стазе, укусна пастрмка, гостопримљиви домаћини... То је у најкраћем слика златиборског села Гостиља, које ће и овог лета, нема сумње, бити врло посећено. Овде су добро припремили све садржаје за летњу навалу туриста.

Гостиље је удаљено 24 км од туристичког центра Златибора. Пружа незабораван одмор за све оне које су жељни природе. У овој неисцрпној ризници природних атракција, која одушевљава призорима, све је спремно за предстојећу летњу туристичку сезону. Посета водопаду је могућа током целе године, а отворени базен управо је почео са радом. То омогућава посетиоцима да употпуне свој боравак на Златибору и уживају у овој оази нетакнуте природе.

Околина села Гостиља пружа идеалне услове за сакупљање лековитог биља, као и за риболов, спортски туризам, дуге шетње. Ту сви путеви воде ка једној од најатрактивнијих хидролошких вредности Златибора, Гостиљском водопаду. Вода Гостиљске реке овде се, узводно од њеног ушћа у реку Катушницу, обрушава са 22 метара високе кречњачке литице, формирајући тако јединствен и импресиван водопад. До њега воде уређене пешачке стазе, уз које су постављена одморишта са клупицама, роштиљ и дечје игралиште.

Недалеко од ове природне туристичке атракције налази се пространи отворени базен напуњен чистом изворском водом, где се у сезони освежавају многи купачи. Базен је дугачак 35, а широк 15 метара. У првом делу дубина је пола метра и постепено се повећава до 1,6 метара. Око базена се налазе спортски терени погодни за рекреацију, затим садржаји за децу, љуљашке и клацкалице, а посетиоци се овде могу окрепити топлим и хладним напицима, сладоледом, цеђеним соковима, те уживати у специјалитетима традиционалне кулинарске понуде овог краја.

Радно време базена у Гостиљу је од 9 до 20 часова, цене улазница 300 динара за одрасле, а 200 за децу (од 3 до 12 година).


Извор www.zlatibor.org.rs

* * *
Пројекат „Јавни интерес општине Чајетина на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.