На Ивањдан „Девети сусрети златарских села“

Такмичиће се и рабаџије

Такмичиће се и рабаџије

На Ивањдан, 7. јула, на вису Џаде, изнад Мушковине, одржаће се „Девети сусрети златарских села“, којих лане није било због короне.

Такмичење на раскрсници златарских путева и некадашњем састајалишту чобана, дрвосеча и рабаџија, недалеко од Сувог бора, почиње у 9 сати. Пријаве за учешће подносе се Гроздимиру Грбовићу, председнику Организационог одбора, док је домаћин ове традиционалне манифестације предузеће „Сложна браћа“ Војка Пурића из Дрмановића.

Екипе ће се надметати у бацању камена с рамена, вучењу кличка, скоку у даљ и трчању, а одмериће снагу и спретност у стругању балвана, надвлачењу конопца, као и у малом фудбалу и одбојци. Такмичиће се и рабаџије Златара и околних планина у извлачењу трупца воловском запрегом. За власнике три најуспешнија пара волова обезбеђене су новчане награде.

Учеснике и посетиоце забављаће трубачки оркестар.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.