Уручени кључеви 12 станова за избегличке породице

Кључеве је уручио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић

Кључеве је уручио председник Општине Чајетина Милан Стаматовић

 

У Чајетини су уручени кључеви 12 станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске које имају пребивалиште на територији ове општине, у оквиру потпројекта Регионалног стамбеног програма којим у Србији, као водећа институција, руководи Комесаријат за избеглице и миграције. Свечаности су присуствовали Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Душан Ковачевић, директор ''Јединице за управљање пројектима у јавном сектору'' (ЈУП), Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, Томас Ли, представник амбасаде САД, као и представници других међународних организација и институција.

Решено стамбено питање свих избегличких породица у Чајетини

Изргадњом ових станова решено је стамбено питање свих избеглих лица на територији општине Чајетина. Општина Чајетина је иначе 2007. године на истој локацији доделила грађевинску парцелу и учествовала у изградњи првих 12 станова за избеглице.

- Велика је част и задовољство бити на челу једне мале општине у којој се решавају једна овако важна питања појединаца и обичних људи. Неизмерно смо захвални свим донаторима са којима сарађујемо на разним пројектима у протеклих 20 година, а који су препознали проблеме и потребе избеглих лица из Босне и Херцеговине и Хрватске – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције обраћајући се деци избеглих породица поручио је да знају да цене муку својих родитеља и дедова, и да од данас док су год живи и здрави, не знају за тешке тренутке у животу.

- Задовољство ми је да се у име свих 12 избегличких породица који су добили станове из Регионалног стамбеног програма свима вама искрено и од срца захвалим за све што сте урадили јер од данас коначно имамо свој кров над главом – рекао је Душан Илић, представник породица избеглих лица.

* * *
Пројекат „Јавни интерес општине Чајетина на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина
(Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.