Прва награда на фото-конкурсу ученици из Радоиње

Мотив са златиборских пашњака - награђена фотографија Николине Ћирковић

Мотив са златиборских пашњака - награђена фотографија Николине Ћирковић

Николина Ћирковић из Радоиње освојила је прву награду за најлепшу фотографију на конкурсу расписаном у оквиру пројекта „Прекогранична мрежа природног наслеђа“. Николина је ових дана завршила осми разред у ОШ "Гојко Друловић, а њена фотографија је проглашена за најбољу у  конкуренцији 200 фото-радова. Фотографије су пристигле из 12 основних и средњих школа у Босни и Херцеговини и западној Србији, које су део пројекта.

Победничка фотографија младе ауторке нема назив, а настала је у моменту њене инспирације док је боравила на Златибору. За најлепши фотос на конкурсу Николина је као награду добила ГПС- уређај најмодерније генерације, као и футролу и ЦД картицу.  

Пето место на овом фото такмичењу освојио је Нововарошанин Никола Рвовић, ученик шестог разреда ОШ”Живко Љујић” . Он је награђен са екстерним хард-диском.

Еколошки јавни позив за основце и средњошколце је, иначе, само једна од активности које су у протеклих месец дана реализовали Национални парк “Сутјеска” и “Србијашуме” у оквиру пројекта “Прекогранична мрежа природног наслеђа”. У пројекту су поред основних школа у Новој Вароши, Радоињи и Бистрици ,  учествовале и образовне установе из Чајетине, Сирогојна, Фоче, Вишеграда и Новог Горажда.

-Циљ пројекта је да се у прекограничном подручју успостави мрежа између установа, институција, школа и факултета односно свих актера који се баве заштитом природе и подизањем свести о њеном значају – каже Мирјана Радовић из НП ”Сутјеска”.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.