Швајцарци нуде милионе за тениске терене

Потенцијална локација: Спортски центар на Браношевцу

Потенцијална локација: Спортски центар на Браношевцу

Инвеститор из Швајцарске заинтересован је за изградњу комплекса тениских терена у нововарошком крају, а локална самоуправа му је понудила зидине спортског центра у градском насељу Браношевац. Преговори су у току, а у општинској власти тврде да ће потенцијални инвеститор доћи у мају у Нову Варош како би обишао понуђену локацију.

Намера инвеститора је да сагради спортску дворану са тениским теренима и пратећим садржајима на отвореном, а градио би и хотел за смештај спортиста. Швајцарци би у пројекат уложили око два милиона евра, док би обавеза Општине Нова Варош била да обезбеди парцелу површине два хектара на којој би се комплекс градио.

-Швајцарска компанија чији је власник пореклом из Србије заинтересована је да гради комплекс који би поред младих спортиста користили и врхунски тенисери за припреме. У првим реаговањима одушевлејни су пројектом спортског центра који смо им доставили ових дана, у близини су и спортски терени на отвореном, а и сама локација је већ делом опремљена комуналном инфраструктуром што би знатно појефтинило радове. Добили смо и позив да посетимо Швајцарску где би се уверили у озбиљност целог пројекта – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Првобитна намера Швајцараца била је да комплекс са тениским теренима гради негде на потезу између Нове Вароши и Златибора, на локацији коју би им понудила општина.

- Наш утисак је да више нису заинтересовани за градњу према Златибору   јер спортски центар на Браношевцу има управо све оно што њима треба. Једна од предности му је и сам положај у односу на околне градове и туристичке центре. Подједнако је удаљен од Златибора, Прибоја, Пријепоља и Сјенице, па би могли да га користе деца и спортисти из околних градова, што све иде у прилог економској оправданости читавог пројекта – каже Васиљевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.