Школа у Акмачићима добила нови информатички кабинет

Савремена опрема за бољи квалитет наставе

Савремена опрема за бољи квалитет наставе

Основна школа „Момир Пуцаревић“ у Акмачићима  богатија је за нови информатички кабинет. Савремена рачунарска опрема, вредна око милион динара, донација је Компаније „Телеком Србија“ , која већ пету годину за редом опрема кабинете за наставу техничког образовања и информатике по основним школама широм земље.

-Нових 15 лап-топ рачунара, два штампача и пројектор изузетног квалитета добили смо у оквиру Телекомовог пројекта „Стварамо знање“, који ова компанија традиционално спроводи у сарадњи са Министарством просвете и технолошког развоја. А са циљем да се основцима у свим крајевима Србије омогући подједнак приступ новој рачунарској опреми и савременом начину извођења наставе – истиче директор школе у Акмачићима Раде Татовић.

Он за „Варошке новине“ појашњава да су се вредног поклона домогли захваљујући томе што су корисници „фејсбук“ друштвене мреже путем интернета са огромним бројем гласова односно „лајкова“ подржали ову сеоску школу да добије нов кабинета за информатике. У школи се, иначе, тренутно образују 64 ђака и ова образовна установа је једна од најмањих школа којој је „Телеком“ опремио кабинет са рачунарима.

-Нова опрема је за нашу школу од изузетне важности јер ће утицати да се унапреди квалитет извођења часова не само информатике, већ и других предмета. Посебно у овим условима пандемије у којима је доминирала настава „на даљину“ – сматра Татовић и наглашава : -Овакви пројекти су значајни и јер показују колико је важно да се око заједничког циља уједине сви актери образовног процеса у школама, ресорног Министарства, друштвено одговорних компанија и нарочито локална заједница. Она је посебно била мотивисана да наши ђаци добију нове компјутере и равноправно са основцима у градским срединама усвајају нова знања и вештине из области рачунарске и интернет технолигије.

Директор ОШ“Момир Пуцаревић“ додаје да велику захвалност за ангажованост током ове акције дугују и републичком просветном инспектору Радоју Стопићу и просветном саветнику Миленку Николићу, педагогу Даринки Обућина, нашем суграђанину Јовици Мандићу, свим локалним и многим другим фејсбук групама, као и Општини Нова Варош, која је за опремање и адаптацију простора за нови кабинет информатике из буџета обезбедила средства од око 200.000 динара.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.