Бранко Бјелић: Инвестиције вредне 107 милиона динара

Нова Варош

Нова Варош

Општина Нова Варош је на конкусима више ресорних министарстава до сада добила “зелено светло” за суфинансирање седам пројеката, вредних око 107.000.000 динара. Позитиван исход очекује се за још за неколико значајних развојних односно инфраструктурних програма, тако да бисмо уз снажну подршку државе ову инвестициону годину могли да завршимо реализујући пројекте у укупној вредности од близу 170 милиона динара – истиче за “Варошке новине” заменик председника општине др Бранко Бјелић.

Један од инвестиционих подухвата који ће се сасвим извесно реализовати ове грађевинске сезоне је изградња канализационе мреже у дужини од близу две хиљаде метара у другој туристичкој зони Златара, за који је Министарство привреде издвојило средства од 43.000.000 динара, а Општина 8,6.

Министарство екологије и локална самоуправа ће са око 24.000.000 динара финансирати постављање плутајуће бране за прикупљање смећа које носи Лим, док је из ресора Министарства грађевинарства опредељено 700.000 динара за измене и допуне локалног плана генералне регулације.

Ових дана су на адресу локалне управе стигле лепе вести и из Министарства културе и информисања, у склопу позива “Градови у фокусу”.

-Из касе овог ресора биће издвојено 10.000.000 динара за радове на санацији крова и обимној реконструкцији осталих делова зграде Дома културе “Јован Томић”. Општина ће у реализацији пројекта учествовати са око девет милиона динара, а програм је кандидован у оквиру пројекта под називом “Док одзвања корак низ варошки сокак” – појашњава Бјелић.

Министарство културе је одобрило суфинансирање са око миллион динара и пројекта Општине и Народног музеја Ужице “Виртуелна шетња кроз културно наслеђе нововарошке чаршије”, а који је фокусиран на дигитализацију материјала који ће се наћи у националном Претраживачу културног наслеђа.

Заменик председника општине додаје да ће Влада Србије преко Кабинета министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина определити око 6,7 милиона динара за куповину дигиталног рендген апарата за потребе Дома здравља у Новој Вароши, а да ће Општина у овом пројекту финансијски учествовати са око 3,3 милиона динара.


Др Бранко Бјелић, Заменик председника Општине


Захваљујући подршци из истог овог Кабинета, комлетираће се и пројектно-техничка документација као услов за наставак друге фазе радова на уређењу градског Трга. Пројекат је вредна око два милиона динара.

-Очекујемо да ће и Министарство туризма са око 16 милиона динара подржати неколико пројеката које смо кандидовали, као и да ћемо заједничким инвестирањем са Министарством пољопривреде у укупном износу од 50.000.000 динара, наставити радове на Ћурчића врелу у Божетићима – додаје др Бранко Бјелић.

Ако је судити по досадашњим резултатима, Општина Нова Варош ће одлично проћи на овогодишњим јавним позивима ресорних министарстава. Највећи терет у изради пројеката, поднело је Одељење за привреду и локални економски развој, а посебно креаторка свих пројеката Маријана Ђокић, помоћница председника општине за ЛЕР.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.