Дом културе поново отворио врата за посетиоце

Дом културе

Дом културе

Позоришном представом „Ајнштајнова издаја“ београдског „Вук Театра“, Дом културе “Јован Томић” у Новој Вароши синоћ је поново је отварио врата за посетиоце након годину и два месеца паузе због неповољне епидемиолошке ситуације. У Дому културе планирају и бројне догађаје током наступајућег културног лета, али све у складу са препорукама надлежних односно мерама заштите од ширења Цовида-19, као и расположивим финансијским средствима.

Представу “Ајнштајнова издаја”, по тексту Ерика Емануела Шмита, режирала је Андреа Лазић, а играју Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски и Јован Јелисавчић.

-Ова позоришна представа само је први у низу програма које планирамо током овогодишњег културног лета. Уколико епидемиолошка ситуација то буде дозволила, покушаћемо да организујемо неколико дешавања у оквиру традиционалног летњег фестивала Дома културе. На програму би требало да се нађе уметнички програм локалног карактера “Друмови”, кабаре позоришна представа и концерти са мањим бројем извођача – каже за “Варошке новине” Михрија Хаџић ,директорка Дома културе “Јован Томић”

Она истиче да су поново започеле пробе Фолклорног ансамбла Дома културе, биоскоп такође ради, а да ће у току следеће седмице свој рад активирати и чланови Тамбурашког оркестра. Како каже, императив у раду ове установе у наредном периоду биће поновно покретање рада Аматерског позоришта, али и обимни радови на реконструкцији И санацији објекта.

-Са пројектом продукције представе “Побратим” Новице Савића конкурисали смо на јавном позиву ресорног Министарства, али, на жалост, нисмо добили “зелено светло” за суфинансирање. Нећемо, међутим, одустати за потрагом донатора јер ће нам позоришни аматеризам бити у фокусу за наредну годину – додаје директорка Михрија Хаџић.

Михрија Хаџић, директорка Дома културе "Јован Томић"

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.