Почело асфалтирање, за путеве опредељено 60 милиона динара

Асфалт до Јелића кућа у Дебељи (Фото: М. Јелић)

Асфалт до Јелића кућа у Дебељи (Фото: М. Јелић)

Локални путари су у протеклих двадесетак дана покренули сву расположиву механизацију на асфалтирању бројних путних праваца по селима. Радове финансира Општина Нова Варош, из чијег је буџета за модернизацију путне инфраструктуре у овој години опредељено око 60.000.000 динара.

У локалној управи кажу да је досада постављено близу пет километара новог асфалта, а да се ускоро у овој фази радова очекује још додатних око 3,5 .

-Извођачи радова су у Божетићима, Буковику, Дебељи и Радијевићима завршили асфалтирање деоница дугих око 500, 600 метара и то у засеоцима Јелићи, Јеликићи, Мариновићи, Рољевићи, Шапоњићи. Према плану и приоритетима, настављамо са инвестицијама на пољу модернизације локалних путева, али тако да по месним заједницама што равномерније распоредимо средства планирана за ову намену – каже др Бранко Бјелић, заменик председника општине.

Он истиче и да ће из општинске касе са око 25.000.000 динара бити финансирано одржавање односно санација локалне путне мреже, као и да је у плану „крпљење“ асфалта у градској зони, зашта би требало да буде издвојено око три милиона динара. У општинској управи се надају да ће Лимске-хидроелектране током ове грађевинске сезоне наћи начина да финасирају асфалтирање последње деонице дуге око километар и по на путу Нова Варош-Божетићи, јер је та инвестиција од око 30.000.000 динара превелики „залогај“ за локалну самоуправу.

-Када је град у питању, императив у раду нам је изградња што је више могуће паркинг места, јер је то „уско грло“ већ неколико година уназад. У плану је и наставак модернизације појединих делова саобраћајница у приградским насељима, а коначно су отклоњене све бирократске и власничке перипетије са Ружином баштом, те је тендер за изградњу ове улице која спаја Карађорђеву и Светог Саве, расписан недавно и чим се процедура око избора извођача заврши, стартоваће се са радовима – најављује Бјелић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.