Због снега села у мраку!

Проходни сви путевии улице: чишћење града

Проходни сви путевии улице: чишћење града

У Новој Вароши и данас пада слаб снег, а априлске непогоде највише проблема донеле су мештанима планинских села у којима је у мраку већ други дан око 300 потрошача.

У локалној „Електродистрибуцији“ кажу да су кварови на далеководима отклоњени касно синоћ, али да је пуно оштећења на нисконапонској мрежи због чега струју тренутно немају у Бистрици, Дражевићима, Драглици, Тисовици, Белој Реци..

-Влажан снег се лепи и кида жице, а много је и стабала попадало по водовима. Екипе су на тарену и ради се напорно, али на жалост нећемо успети да отклонимо све кварове до вечерас- кажу електричари.

Мада је пало доста снега сви путеви су проходни и нема проблема у функционисању саобраћаја. Деблњина снежног покривача у граду је око 20, а у селима на вишим надморским висинама и преко 30 центиметара.

-Механизација Комуналног предузећа коме је поверен посао редовно чисти градске улице првог, другог и трећег приоритета и путне правце према Дрмановићима и Штиткову. На путеве се баца со, а чињеница да су многи ставили летње гуме на аутомобиле додатни је разлог да обратимо максималну пажњу. На локалним путевима у селима није било потребе да интервенишемо, али су возе и механизација у стању приправности за случај да се временске прилике погоршају- каже Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције при Општинској управи.

Температура је јутрос била у дебелом минусу, па мештани кажу да су снег и мраз „обрали“ воће. Доста је и поломљених стабала дрвећа.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.